Concert Neuville-en-Ferrain


neuvilleIn het kader van LILLE3000/EUROPEXXL werden wij op 23 mei 2009 uitgenodigd om het slotconcert op te luisteren van het ‘2°Festival de chant Choral Les Floréales’ in Neuville-en Ferrain. Dit slotconcert kaderde tevens in het zogenaamde ‘Midi-Midi Varsovie’-weekend van LILLE3000 waarbij diverse concerten, tentoonstellingen en activiteiten met als hoofdthema Polen plaatsvonden in de Metropool Rijsel.

Klik hier voor de foto’s van dit optreden.

Voor de gelegenheid nam David Anne het dirigeerstokje over en brachten we composities van de Poolse componisten Gorecki en Kilar als afsluiter van dit festival.

Niet minder dan 7 koren kwamen gedurende dit festival optreden in de kerk van Neuville-en-Ferrain. Het koor mannenkoor “PENNE NERE’ uit Aoste/Italie vormde de tegenhanger van het Poolse werk met hun Italiaanse volksliederen.

Voorafgaand aan het concert werden we hartelijk ontvangen op een receptie ons aangeboden door de burgemeester van Neuville-en-Ferrain.

Na het concert werden we vergast op een vriendenmaal met Frans-Vlaamse kost waarbij we konden verbroederen met het Italiaanse koor en het plaatselijke koor ‘Francis Poulenc’.

neuvill


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *