Dirigent


De dirigent van het koor, Diederik Glorieux, studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij verschillende diploma’s behaalde: muziekpedagogie, muziektheorie-schriftuur, schriftuur-compositie, blokfluit, koorleiding… ..
Naast dirigent en pedagoog is hij ook componist en muzikaal assistent van Wim Henderickx waarbij hij actief betrokken was bij de totstandkoming van verschillende muziektheaterproducties, werken voor ensemble en werken voor orkest. Antifoon (voor het Geluid Hasselt-Genk) en het hoboconcerto (Empty Mind 1) zijn enkele recente realisaties
Zijn eigen compositieopdrachten zijn uiteenlopend : het Ave Mater Dolorosa, een compositie voor mezzo-sopraan en orgel. Ray voor althobo, slagwerk en strijkers, Collateral Murder voor kopersextet en slagwerk, Adamas voor hobotrio, het luisterspel het lelijke eendje en Kandahar voor quatuor.
In 2014 mocht hij van de provincie West-Vlaanderen de Compostieprijs in ontvangst nemen. De jury motiveerde haar keuze als volgt: ‘de jury is van oordeel dat de composities van Diederik Glorieux een grote vakkennis en beheersing van het materiaal vertegenwoordigen, de componist gaat niet alleen zeer detaillistisch te werk, zijn texturen zijn vloeiend en fantasierijk, de instrumentatiekunst is verfijnd en kleurrijk, het ritmische parcours getuigt van een eigen persoonlijk palet, en bovenal overheerst het duidelijk aangestuurd muzikaal discours.’ .
Als leerkracht algemene muzikale vorming& samenzang, algemene muziekcultuur, algemene muziektheorie, muziektheorie en muziekgeschiedenis is hij verbonden aan de Stedelijke Academie “Peter Benoit” in Harelbeke en de Kunstacademie Zwevegem, waar hij tevens beleidscoördinator muziek is. Naast artistiek coördinator in de vzw Vonder, is hij tevens als dirigent verbonden aan het koor Ars Vocalis Kortrijk en The Chamber Players&Singers. Daarnaast verzorgt hij tevens de muzikale opluistering in de Sint Augustinuskerk te Stasegem.