EUROPE XXL – LILLE 3000


Rijsel laat van zich horen! Na het succes van het Indiase seizoen van 2006, kwam het evenement Lille 3000 terug in 2009! Van 14 maart tot 12 juli 2009 stond Oost-Europa in de kijker in de straten en op de vele culturele plaatsen van Rijsel onder de noemer ‘Europa XXl’.
Samen met 270 zangers uit de omgeving van Kortrijk nam Ars Vocalis Kortrijk deel aan de openingsfeest op 14 maart 2009.

Het evenement werd geopend door koren uit Noord Frankrijk, Doornik en Kortrijk.
Met zo’n 2000 zangers werden diverse concerten gegeven.

Klik hier voor foto’s van ons optreden.

De Kortrijkse zangers namen de église Saint Maurice in en brachten er samen met Fanfare International du Vetex traditionele volksliederen uit Macédonië, Servië, Bosnië, Kroatië en Griekenland.

In de late uurtjes werd de grote parade afgesloten met een massazang. Met bijna 1.000 zangers werden volksliederen gebracht uit Bulgarije, Hongarije, Roemenië en zigeunerliederen. Met een spetterend vuurwerk en Oost-Europeese DJ op de pleinen van Rijsel werd de opening afgesloten.

Dit onvergetelijk openingsevenement bracht meer dan 200.000 bezoekers op de been. Een hele ervaring om er deel van te mogen uitmaken.

En er komt een vervolg : In het kader van LILLE 3000 zal AVK een concert brengen in Neuville-en-Ferrain op 23 mei 2009 en op zaterdag 20 juni op het Fête de la Musique in Doornik en tijdens het slotevenement tijdens Kortrijk Congé op het nieuwe bedrijvenpark EVOLIS met zijn 4 windmolens langs de E17.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *