Ars Vocalis Kortrijk schenkt €3.700 aan weeshuis in India


Het koor Ars Vocalis en het Ensemble Respiro olv Diederik Glorieux, sloegen in december de handen in elkaar om in Harelbeke en Moorsele een ‘Benefietconcert voor India’ te brengen. We konden hiervoor op de medewerking rekenen van Hilde Velghe (woord) en Nico Ronsse (orgel) en van de koren Sursum Corda uit Gullegem en St Lutgardiskoor Moorsele.

De opbrengst van dit concert is bestemd voor een weeshuis in het Indische Dapodi-Pune (+ 200 km ten zuidoosten van Bombay – foto’s). Dit weeshuis wordt al een tiental jaar gevolgd door de in Harelbeke wonende David Anne.

Dankzij de massale belangstelling in Moorsele en Harelbeke kan aan het weeshuis in Dapodi een positief saldo van ongeveer €3.700,00 overgemaakt worden. David Anne zorgt er persoonlijk voor dat de centen daar goed besteed zullen worden. Het geld zal vooral dienen om mee te bouwen aan een thuis voor de weeskinderen van Pune, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen in een omgeving waar alle levensnoodzakelijke voorzieningen aanwezig zijn. Naar Indische normen is €3.700,00 een fenomenaal bedrag als je weet dat het gemiddelde Indische jaarloon rond de €2.100,00 schommelt. Dit gemiddelde loon is dan nog belange niet van toepassing voor de mensen die in de wijk rond het weeshuis wonen.

Oorspronkelijk zouden David Anne en onze dirigent Diederik Glorieux in de Kerstvakantie naar India trekken, maar door de hevige sneeuwval dienden ze noodgedwongen hun reis uit te stellen tot in de Paasvakantie.

Hartelijk dank aan de aanwezigen op deze concerten. Hartelijk dank voor de kosteloze inzet van de medewerkers en de muzikanten, het Davidsfonds Harelbeke, Cultuurraad Harelbeke en gemeentebestuur van Wevelgem.

Wil je het project alsnog extra steunen : dan kan je altijd vrijblijvend een storting doen op het rekeningnummer 285-0203559-82 met vermelding ‘Benefiet voor India’ .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *